Εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα ( Πέντε μέρες )

Σε αυτό το ταξίδι έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την Μακεδονία, την πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου, μέσα από ένα ταξίδι επτά χιλιάδων χρόνων Ελληνικής ιστορίας.

1η μέρα: Ξεκινάμε το ταξίδι περνώντας από την Λιβαδειά και τη Αράχοβα με προορισμό τους Δελφούς. Εκεί θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Στη συνέχεια θα πάμε στην Καλαμπάκα, μια μικρή πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες ενός γιγαντιαίου συμπλέγματος βράχων γνωστό και ως Μετέωρα. Στην Καλαμπάκα θα φάμε και θα μείνουμε για το βράδυ.

2η μέρα: Το πρωί θα επισκεφτούμε τα Μετέωρα, και πιο συγκεκριμένα τα μοναστήρια που βρίσκονται στην κορυφή, όπου θα ανακαλύψουμε τη μαγευτική ομορφιά της Βυζαντινής τέχνης. Περνώντας μέσα από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα φτάνουμε στην ιερή Μακεδονική πόλη της Δίου. Εκεί θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό χώρο. Επίσης μπορούμε να θαυμάσουμε το βουνό Όλυμπος,  το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας. Τελευταίο προορισμός της ημέρας η Νάουσα, όπου θα δειπνήσουμε και θα μείνουμε για το βράδυ.

3η μέρα: Το πρωί αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Καστοριάς, γνωστή και ως το Ελληνικό κέντρο γούνας αλλά και για την πανέμορφη λίμνη της. Κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένας οικισμός επτά χιλιάδων ετών. Στο τοπικό μουσείο, μπορείτε να θαυμάσετε όλα τα σπάνια ευρήματα αλλά και μια μικρή αναπαράσταση του παλιού οικισμού. Επόμενος προορισμός η Έδεσσα, μια μαγική πόλη γνωστή για τον καταρράκτη της. Τελευταίο προορισμός της ημέρας η Νάουσα, όπου θα δειπνήσουμε και θα μείνουμε για το βράδυ.

4η μέρα: Το πρωί οδηγούμε μέχρι την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου της Μακεδονίας, όπου εκεί επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο. Μετά συνεχίζουμε στη Θεσσαλονίκη, την μεγαλύτερη πόλη την βορείου Ελλάδας. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη, και θα επισκεφτούμε όλα τα ενδιαφέροντα μουσεία. Τελευταίο προορισμός της ημέρας η Νάουσα, όπου θα δειπνήσουμε και θα μείνουμε για το βράδυ.

5η μέρα: Πρωί πρωί αναχωρούμε από την Νάουσα, επισκεπτόμαστε το τοπικό οινοποιείο Μπουτάρι, γνωστό για την παρασκευή κάποιων από τα πιο γνωστά κρασιά στην Ελλάδα. Επόμενη στάση η Βεργίνα, και πιο συγκεκριμένα το μουσείο της, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε όλα τα ανεκτίμητα  ευρήματα του Μακεδονικού πολιτσιμού, που ήρθαν στο φως έπειτα από πρόσφατε ανασκαφές.  Στην συνέχεια οδηγούμε νότια, μέσα απο την κοιλάδα των Τεμπών, την πόλη της Λαμίας, το περίφημο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, και τα Καμμένα Βούρλα, μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.